Constantin Niță, fost ministru & vicepreședinte PSD: În partid e ca în jocul pentru copii „Simon says”, o voce dă ordine, restul aprobă. 10-15 doar laudă

Noi critici la adresa PSD venite din interior. Social-democratul Constantin Niță compară situația din partid cu jocul pentru copii „Simon says”, adică o singură persoană ia decizii și dă ordine, restul execută. Constantin Niță este nemulțumit de modul în care e condus PSD și de faptul că cei mai mulți miniștri din Guvernul Ponta au fost trași pe linie moartă. Trebuie spus: social-democratul e judecat în prezent pentru că a luat mită când era ministru.

Fostul vicepreședinte PSD Constantin Niță scrie pe blogul personal: „sunt membru PSD de peste 20 de ani(…)partidul nu este pe drumul cel bun. Ultimul lucru de dorit este să urmeze soarta PNL şi PDL care s-au autodistrus lăsându-se controlate de tipul conducătorului unic”.

Constantin Niță spune că în PSD există „o singură voce răspunzătoare pentru decizii” iar restul doar „imită şi aprobă”. Grupul de laudă al celor 10-15 face mai mult rău, remarcă politicianul.

Situația îi amintește lui Constantin Niță de jocul pentru copii, numit „Simon says”, în traducere „Simon, spune, decide, poruncește”. Și în PSD ar fi la fel, apreciază fostul lider PSD Brașov, cine nu se supune este „eliminat din joc”.

Constantin Niță acuza conducerea că ia decizii în grup restrâns, că nu îi consultă pe șefii din județe. Astfel, partidul ar pierde treptat contactul cu realitatea și ar fi transofrmat într-un „colos cu picioarele de lut”.

Constantin Niță a făcut mai multe recomandări partidului, inclusiv convocarea unui Congres extraordinar pentru rezolvarea problemelor.

Între timp, așteaptă întâlnirea de la sfârșitul săptămânii (25-26 februarie), din Brașov: Victor Ponta va discuta cu miniștrii din guvernele pe care le-a condus. Fostul premier a lansat invitația (cu ajutorul lui Constantin Niță, fost lider PSD Brașov) după ce a lansat noi atacuri la adresa Cabinetului Grindeanu. Victor Ponta remarca săptămâna aceasta că guvernul nu-și poate face treaba câtă vreme are mai mulți piloți, inclusiv Liviu Dragnea.

Să amintim: în iunie anul trecut, Constantin Niţă a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat mită când era ministru al Energiei în Guvernul Ponta: a primit de la un om de afaceri 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei ca să intervină la primarul unui municipiu pentru atribuirea unui contract. Fost șef al PSD Brașov și fost vicepreședinte, Constantin Niță a anunțat în urmă cu un an că se retrage din toate funcțiile politice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS