Confidenţialitate

Constanța: Un veteran de război, în vârstă de 104 ani, s-a vaccinat anti-COVID la deschiderea unui nou centru

Un veteran de război, în vârstă de 104 ani, este primul locuitor al comunei Cumpăna din județul Constanța care s-a vaccinat la deschiderea noului centru de vaccinare din localitate. Încă activ la venerabila sa vârstă, domnul Ion Ceapă a acceptat imediat să fie vaccinat pentru a-și menține sănătatea de care are nevoie.

Patru noi centre de vaccinare au devenit operaționale în județul Constanța, la Ovidiu, Cumpăna, Valu lui Traian și Mihail Kogălniceanu.

Pentru că, în primă fază, centrele vor deservi cu precădere persoanele vârstnice și pe cele cu boli cronice, prima persoană la care s-a gândit primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, a fost omul centenar al comunei:

„Domnul Ceapă Ion, care la 30 martie va aniversa, împreună cu noi, vom organiza aniversarea zilei de 104 ani. Este primul locuitor al comunei Cumpăna vaccinat în acest moment”.

Cetățean de onoare al comunei Cumpăna, veteran al celui de al Doilea Război Mondial, decorat în 1944 cu Medalia „Serviciul Credincios”, cu spade, clasa I, Ion Ceapă este în continuare activ. Munca îl ține în viață, se laudă el:

„Ce să fie? E bine. Dacă sunt sănătos și muncesc, merge. Multă sănătate!” 

Din data de 1 martie, la nivel național au devenit operaționale 130 de puncte noi de vaccinare. Programările pentru noile fluxuri de vaccinare se fac prin platforma unică și dedicată campaniei de vaccinare. Capacitatea este de 60 de persoane vaccinate/flux, în fiecare zi.

  •  Ghiufer Predescu