Confidenţialitate

Constanța: Un bărbat a murit și un altul este grav rănit după ce pietrele dintr-o autobasculantă au cazut peste ei | AUDIO

Accident de muncă la o cariera de piatră din județul Constanța. Un bărbat a murit și un altul este grav rănit după ce încărcătura unei autobasculante ar fi căzut peste ei. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a început cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut accidentul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Accidentul mortal de muncă de la cariera din comuna Nicolae Bălcescu a fost anunțat puțin după ora 13:00. Sunt două persoane surprinse sub o surpare de piatră, a anunțat cel care a sunat la 112.

ISU Dobrogea a trimis la fața locului mai mulți salvatori cu o autospecială de descarcerare, una de stingere, un container multirisc, o ambulanță SMURD și un elicopter medical. Au ajuns acolo și polițiști împreună cu inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Nu fusese o surpare. Din cercetări a reieșit că o autobasculantă plină cu pietre din carieră a început să se balanseze, cel mai probabil din cauza încărcării deficitare. La un moment dat, încărcătura s-a prăvălit pur și simplu peste cei doi bărbați aflați lângă autobasculantă. Victimele au primit îngrijiri medicale, dar unul dintre bărbați nu a mai putut fi salvat. Celălalt, ranit grav la cap, a fost transportat cu elicopterul SMURD, la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Cei doi muncitori nu aveau ce căuta lângă basculantă, au spus inspectorii ITM care cercetează și încearcă să afle cauzele care au dus la producerea accidentului de muncă.

Sursa foto: ISU Dobrogea

Citește și: Constanța: Peste 200 de km de drumuri județene, în continuare neasfaltate. „Dacă ajungeți pe drumul acela, vă închinați” | AUDIO