CONSTANȚA: Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea în minivacanţa de Rusalii

Aproximativ 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi peste 200 de jandarmi constănţeni se vor afla în stradă, în timpul minivacanţei de Rusalii, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

Acţiunile poliţiştilor vor viza, între altele, protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare şi mărfuri contrafăcute sau falsificate.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, pentru aplicarea planului de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul minivacanţei de Rusalii, aproximativ 300 de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa şi peste 200 de militari din cadrul Jandarmeriei Constanţa vor fi zilnic la datorie.

Poliţiştii constănţeni vor derula acţiuni pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare şi mărfuri contrafăcute sau falsificate, împreună cu reprezentaţi ai instituţiilor statului cu atribuţii în domeniu.

Astfel, poliţiştii de la ordine publică, structurile de poliţie rutieră, poliţiştii de investigaţii criminale, proximitate, echipele de cercetare la faţa locului (criminalistică), acţiuni speciale, de la arme sau investigarea fraudelor se vor afla în stradă, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşelor de cult.

Poliţiştii constănţeni vor acţiona în apropierea bisericilor, activităţile urmând a fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu toate instituţiile M.A.I. cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

“Pe drumurile publice, pe principalele artere din staţiunile turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Constanţa, jandarmii vor fi prezenţi în Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, în cadrul patrulelor mixte şi echipajelor de intervenţie. De asemenea, peste 100 de jandarmi vor fi prezenţi la manifestările sportive şi cultural artistice programate din judeţul Constanţa, programate în perioada 31 mai – 5 iunie.

Jandarmii reamintesc turiştilor că le pot solicita sprijinul prin apel la 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau martori la comiterea unor astfel de fapte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS