Confidenţialitate

Constanța: Studenții la Medicină se implică în realizarea anchetelor epidemiologice | AUDIO

Studenții la medicină din Constanța dau o mâna de ajutor sistemului de sănătate care, în contextul pandemiei și al numărului mare de îmbolnăviri, se confruntă cu o lipsă acută de personal.

Viitorii medici au răspuns apelului Prefecturii Constanța și se implică în realizarea anchetele epidemiologice ale Direcției de Sănătate Publică.

Peste 50 de studenți ai Facultății de Medicină de la Universitatea Ovidius din Constanța s-au înscris că voluntari la Direcția de Sănătate Publică. Ei fac deja anchete epidemiologice. În plus monitorizează persoanele infectate sau suspectate de infecție cu SARS COV-2, explică Simona Boncu, vicepreședintele Asociației Studenților Mediciniști Constanța:

„Colegii mei sunt organizați în grupuri de 5-6 studenți pe zi. Aceștia stau în funcție de programul pe care îl au, de la 8 dimineața până la 8 seară”

Nu numai studenții mediciniști au răspuns apelului autorităților. De când școlile din oraș au intrat în scenariul roșu, medicii din unitățile de invățământ au devenit disponibili spune prefectul Silviu Coșa:

„Există 14 medici școlari care, la fel, în două ture de câte 7 sunt la sediul DSP pentru anchete epidemiologice, la care se adaugă încă 5 medici care participă la recoltarea probelor”

De la debutul pandemiei, în județul Constanța au fost confirmate 6.860 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Rată infectării, pe oraș, a ajuns la aproape 4 cazuri la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu