Confidenţialitate

Constanța: Spitalul de Boli Infecțioase, în continuare închis. La vizita ministrului Sănătății, autoritățile au promis redeschiderea | AUDIO

Vizita la Constanța, anunțată de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este legată de nefuncționarea Spitalului de Boli Infecțioase, după trei luni de la incendiul in care șapte pacienți și-au pierdut viața. Autoritățile locale anunțaseră că va fi redeschis la sfârșitul anului trecut.  

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cel mai mare spital COVID din Dobrogea ar fi trebuit redeschis la jumătatea lunii decembrie. Nelămurit asupra acestui aspect, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și-a anunțat prezența la Constanța pentru a găsi răspuns la autoritățile locale.

Acum, primăria anunță că spitalul va deveni funcțional in luna februarie. Puțin probabil, spune consilierul local Mirela Garîp:

„Lucrările se desfășoară greoi la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Muncitorii sunt foarte puțini. Lucrurile nu sunt manageriate, nu se leagă.”

Potrivit șefului ISU Dobrogea, colonel Cristian Amarandei, documentația depusă pentru avizul de securitate la incendiu a fost incompletă și cu erori de întocmire:

„Această documentație a fost respinsă. Au fost identificate anumite nereguli, urmând ca ulterior să fie reluată procedura de avizare.”

Spitalul de Boli Infecțioase este în subordinea CLM Constanța. De aceea, vizita ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, este utilă, dar nu pe linie profesională, crede consilierul local municipal Dumitru Caragheorghe:

„Este o vizită politică. Este evident că sunt chestiuni de interconectare între instituții ale statului, de avize, și astfel de soluții nu pot veni decât pe linie politică”.

În fața pericolului valului 5 al pandemiei, aproape 8.000 de persoane au semnat o petiție online prin care cer redeschiderea spitalului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Citește și: Coronavirus în România: 8.861 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore