Confidenţialitate

Constanța, primul oraș din România care introduce plata transportului public cu deșeuri reciclabile | AUDIO

Constanța devine primul oraș din România care introduce plata transportului public cu deșeuri reciclabile. Evenimentul pilot „Schimba PET-ul cu Biletul”, organizat de primărie în parteneriat cu un ONG are loc chiar la începutul sărbătorilor prilejuite de Ziua Constanței.

Vestea a fost adusă de primarul Constanței, Vergil Chițac:

„Pentru că Ziua Constanței este, anul acesta, într-o vinere verde, lansăm împreună cu asociația Act for Tomorrow campania „Schimbă Pet-ul cu biletul”. Este o inițiativă unică în România”.

Cei care vor dori să folosească transportul public local vor trebui să aibă la ei cel puțin trei deșeuri. Fiecare persoană care va aduce deșeuri își va spune numele și telefonul astfel încât biletele să poată fi înregistrate.

„Locuitorii și turiștii vor putea circula plătind în schimb cu pet-uri și doze de aluminiu. Vor exista cinci puncte de colectare deșeuri reciclabile, în schimbul cărora se va oferi un ecuson ce oferă gratuitate pentru transportul public, pe întreaga zi”. 

O persoană poate primi doar un singur bilet, indiferent câte deșeuri colectează. Biletul este valabil pe orice linie, pe durata întregii zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu