Confidenţialitate

Constanța: Primăria organizează un maraton de vaccinare în cartierul de locuințe sociale al orașului

Evenimentul de la Constanța este parte a unui proiect european, „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, dedicat comunității sărace care trăiește în construcțiile modulare din zonă.

Maratonul vaccinării din cartierul Henri Coandă din Constanța este organizat de primărie, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Direcției de Sănătate Publică.

Orice persoană, care locuiește în zonă sau este doar în trecere, poate veni să se imunizeze. Vaccinul folosit este Pfizer-BioNTech.

Punctul de vaccinare din cartierul de locuințe sociale funcționează într-un autobuz supraetajat, pus la dispoziție de societatea de transport local CT Bus a primăriei.

Cei doritori să se vaccineze vor completa sau vor fi ajutați să completeze chestionarele medicale și, după imunizare, vor mai sta încă 15 minute pentru supraveghere.

Proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ derulat de primăria Constanța are ca țintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie.

Proiectul își propune sprijinirea integrării a 600 de persoane, aparținând minorității rome, din campusul social Henri Coandă. Cartierul de locuințe sociale a fost ridicat de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, în urmă cu 10 ani.