CONSTANŢA: Peste 400 de persoane au protestat împotriva obligativităţii vaccinării

Peste 400 de persoane au participat sâmbătă la un marş de protest în municipiul Constanţa, fiind nemulţumiţi de proiectul de lege care obligă vaccinarea.

Oamenii s-au strâns, în jurul prânzului, în Parcul Arheologic din oraș, locul de întâlnire de unde urma să pornească marşul.

Cei mai mulţi dintre cei prezenţi erau tineri, însoţiţi de către copiilor lor, pe care i-au vaccinat doar în primul an de viaţă, sau deloc.

Aceștia afirmă că au auzit de apariţia unor probleme de sănătate sau au remarcat prezenţa unor reacţii adverse pe corpul micuților după vaccinare.

Organizatorul manifestaţiei de la Constanţa, Leonard Vancu, vicepreşedinte al Alianţei Părinţilor, a declarat că cel mai mare pericol îl reprezintă îngrădirea libertăţii de a decide asupra propriului organism.

O femeie, participantă la acest protest a spus că este nemulţumită de obligativitatea vaccinării, în condiţiile în care în prospectele tuturor vaccinurilor sunt trecute reacţii adverse.

„Nu sunt de acord cu aplicarea obligatorie a unui tratament medical, a unui medicament imunologic, aşa cum apare în lege atâta timp cât el prezintă reacţii adverse, după cum putem vedea în prospectele tuturor vaccinurilor existente pe piaţă.”, a spus femeia.

La protest a fost prezentă şi Floarea Damaschin, medic specialist în alimentaţie şi conferenţiar universitar în acelaşi timp, care se opune obligativităţii vaccinării.

„Vreau să spun că mi se pare o anomalie să impui vaccinarea întregii populaţii fără discernământ. Sunt împotriva obligativităţii vaccinării şi împotriva vaccinării cu 200 de vaccinuri. Avem 3-4 vaccinări, acum facem 40 de vaccinări, ce înseamnă asta?”, a spus Floarea Damaschin.

Cele peste 400 de persoane au plecat apoi în marş pe artere din centrul municipiului Constanţa, însoţiți de echipaje de poliţie şi jandarmi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS