Constanța: Percheziții la hoți de carburant

Percheziții de amploare au loc pentru depistarea membrilor unei rețele care acționau în cinci județe, furând combustibil din transporturile de produs petrolier ce trebuia să ajungă la Constanța. Cantitatea furată este uriașă. Numai într-o noapte hoții au reușit să sustragă 3,5 tone de benzină. Cazul este instrumentat de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța.
Mai mulți patroni din Ialomița, Tulcea, Brăila, Galați, Constanța, care dețin firme de furnizare produse petroliere și angajați ai acestora sunt cercetați de polițiștii de la Transporturi Constanța pentru furt de combustibil în valoare de cel puțin un milion de lei. După luni de zile în care au căutat probe, polițiștii de la Transporturi au efectuat 45 de percheziții în Ialomița și la Constanța. 35 de persoane au fost aduse la poliție, pentru audieri.
Descinderile au avut loc după ce în noaptea de 28 spre 29 februarie opt bărbați au fost prinși furând combustibil din încărcătura transportată. Suspecții s-au abătut de la traseu și au oprit în anumite locații unde au descărcat o parte din marfă. Ar fi sustras, astfel într-o singură noapte, 35.000 de litri de combustibil pe care l-au înlocuit cu apă. Odată ajunși la destinație, indivizii au fost ajutați de angajați ai firmei. Apa era deversată în rezervorul decantor, iar diferența de produs petrolier, în rezervorul colector specific. Suspecții sunt anchetați. Cercetările continuă, prejudiciul este mult mai mare decât suma de un milion de lei, probată inițial, spun polițiștii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS