Constanța: operațiune de scoatere a epavei navei scufundate cu peste 14 mii de oi

La Constanța, în Portul Midia, operațiunea de scoatere a epavei navei scufundate cu peste 14 mii de oi la bord a început în această dimineață. Manevrele sunt însă oprite acum pentru că s-au rupt cablurile macaralei, potrivit reprezentanului firmei care se ocupă de operațiune, Alin Vintilă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administrația Porturilor Maritime nu dispunea de infrastructura necesară, astfel că a contractat o societate românească pe 14 ianuarie, care s-a angajat să aducă epava la mal în 35 de zile. Scoaterea navei era programată să se realizeze de o macara gigant de 1.800 de tone, adusă în Portul Midia, iar pentru a o susține au fost sudate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei.
O navă sub pavilion Palau, care avea la bord 14.600 de oi, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.
După producerea tragediei, mai multe organizații internaționale de protecție a animalelor au protestat față de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaționale, fiind dezbătut și în Parlamentul European.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS