Confidenţialitate

Constanța: Avariile la rețeaua de termoficare afectează programul școlilor și al grădinițelor. Mama a doi copii: „Suntem în 2023, ar fi trebuit să avem minim de condiții” | AUDIO

Nenumăratele avarii la rețeaua de termoficare a Municipiului Constanța afectează, pe lângă zecile de mii de abonați la sistemul centralizat de distribuire a căldurii, și școlile din oraș. Unitățile școlare și grădinițele sunt astfel nevoite să își reducă sau să își modifice programul în ziua respectivă, iar elevii sunt obligați să recupereze orele pierdute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Constanța, nu este zi în care compania Termoficare SRL să nu anunțe avarii în diverse zone ale orașului din cauza conductelor vechi de peste 50 de ani. Peste 130.000 de abonați, între care și unitățile de învățământ, rămân des fără căldură.

Săptămâna a început cu o avarie majoră în trei cartiere din zona centrală a Constanței: în câteva licee și o grădiniță copiii au învățat în frig

Nu a fost nici săptămâna trecută și în decembrie, la fel, câteva zile. Răcesc copiii de la virusuri și răcesc de la frig. Suntem în 2023 și ar fi trebuit să avem minim de condiții”, a declarat mama a doi copii care merg la aceeași grădiniță.

Directoarea grădiniței spune că primăria Constanța i-a transmis că până marți va reveni căldura: „Noi încercăm prin mijloace proprii să încălzim sălile de grupă, dar sălile sunt foarte mari și normal că nu au, calorifele noastre, aceeași capacitate cum sunt cele de la Termoficare”.

S-a ajuns deja la situația în care compania Termoficare SRL Constanța raportează la ISJ, printr-un angajat special desemnat, avariile de pe rețeaua de termoficare

În acest fel școlile fără căldură își reduc programul. Avariile sunt dese, afectând actul educațional, admite inspectorul general școlar Sorin Mihai: „Cu certitudine, în momentul în care în ziua respectivă reducem programul există un impact, dar îl monitorizăm și avem în vedere ca acele activități să fie recuperate”.

Primăria Constanța are în derulare un amplu proiect de înlocuire a conductelor din sistemul de termoficare al orașului. Valoarea totală, 275 milioane de lei, din fonduri europene.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un studiu de fezabilitate pentru un proiect de agrement din Bistrița este copiat după unul din Sibiu fără ca măcar numele localității să fie modificat | AUDIO