Constanța: Morga Spitalului Județean nu mai face față numărului mare de morți din cauza COVID-19

La morga Spitalului Județean Constanța, sacii cu pacienții morți au fost scoși în curte pentru a putea fi ridicați de rude.

Imaginile  cu pacienți decedați, puși pe tărgi, în saci negri, în faţa morgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa au fost distribuite intens pe rețelele de socializare.

Firmele de servicii funerare echipate corespunzător preiau oamenii decedaţi din containerele aflate la morga spitalului şi se ocupă de sigilarea sicriului aşa încât virusul să nu ajungă la rudele ce iau contact cu sicriul, explică medicul șef al Serviciului Clinic Anatomie Patologică Constanţa, Mariana Deacu. Aceasta spune că așa este procedura:

„Ceilalți stau la distanță, nu este niciun fel de problemă, distanța s-a păstrat și ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedații pe jos, manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanții caselor de servicii funerare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din toată ţara, depășind 7 cazuri la mia de locuitori.

În ultimele două săptămâni au murit peste 70 de persoane, acesta fiind motivul pentru care morga este suprasolicitată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS