Confidenţialitate

Constanța: Maraton al vaccinării în cartierul de locuințe sociale | AUDIO

Ideea primăriei Constanța de a organiza un maraton al vaccinării în cartierul de locuințe sociale al orașului a avut succes la locuitorii din zonă. Organizatorii au avut și sprijinul filialei județene a Partidei Romilor. Imunizarea s-a făcut cu vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson.

Punctul de vaccinare din campusul social Henri Coandă s-a animat imediat după deschidere.

„Cu ce ne vaccinăm domnul meu? Cu Johnson and Johnson.  Am emoții. De ce? Ei, am eu o problemă cu acele. Dacă toată lumea zice să facem Johnson, Johnson facem. Am să pun și pe cei din familie să se vaccineze”.

Alături de cadrele medicale și angajații Direcției de Asistență Socială din primăria Constanța, vaccinarea a fost supravegheată și de liderul județean al Partidei Romilor, Dumitru Mitică:

„Îi încurajăm pe cei care chiar vor să se vaccineze. Și eu m-am vaccinat. E spre binele lor, pentru sănătatea lor. Părinții, copii, să nu mai aibă probleme. E foarte ok”.

În afară de imunizarea obținută prin vaccinare, unii dintre locuitorii cartierului de locuințe sociale au alte planuri. Pentru a pleca din țară, trec peste teama de vaccinare. 

„Da de ce să fac eu vaccinul acesta? Nu ne otrăvește? Cine zice treaba asta? Și cu foaia aia te duci unde vrei? Da. La ce va foloseste adeverinta? Pentru plecări orisiunde. Libertate. Da.

Una peste alta maratonul vaccinări din campusul social are succes, spune Ionela Barboi de la Primăria Constanța.

„Au fost foarte multe persoane care s-au vaccinat, motiv pentru care vom reveni și cu rapelul să-l facem tot aici”.

Pe lângă cele două corturi pentru triere și vaccinare, primăria Constanța a amenajat  și un stand cu sendvișuri, sucuri, ceaiuri, cafele, oferite gratuit locatarilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu