Constanța: Hoții au furat generatoarele de la Mănăstirea Colilia/AUDIO

Măicuţele de la Mănăstirea Colilia, Constanta, au rămas fără energie electrică şi fără încălzire: cele trei generatoare pe care le foloseau au fost furate.

Polițiștii încă n-au dat de urma hoților- transmite corespondentul Europa FM, Giulfer Predescu.

Cele trei generatoare care asigurau lumina, căldura și apa curentă la mănăstirea de maici Colilia au fost furate în decurs de 10 zile.

Prima dată în noaptea de 23 spre 24 octombrie când din încăperea, neincuiată, unde erau ținute generatoarele au fost furate două.

Ultimul generator, cel mai puternic, a dispărut in noaptea de 2 noiembrie. Cu motorină cu tot.

În 11 ani de când există așezământul monahal, nu s-a înregistrat nici un furt la mănăstirea Colilia.

Maica stareță Rafaela spune ca este obișnuită cu frigul și întunericul dar se gândește la cei 22 de slujitori ai mănăstiri, măicuțe și oameni sărmani și, de aceea, speră ca hotii sa revină la sentimente la bune.

Fiecare trecem prin viață cu câte o cădere. Dar eu nădăjduiesc că se vor ridica. Și, așa, măcar din trei generatoare, îi rog din toată inima să aducă măcar unul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu măicuțele de la mănăstirea Colilia au anunțat furtul generatoarelor. Vestea a fost dată pe Facebook de mai multe enoriașe.

Mănăstirea, reclădită în 2009 cu ajutorulul lui Gigi Becali, pe locul unei foste biserici evanghelice, este așezată în câmp deschis, la răscruce de vânturi, în apropiere de Cheile Dobrogei.

Nu a avut niciodată curent electric, spune maica Rafaela.

Cred eu că dacă am trage curentul electric și am reuși să facem și o înmprejmuirea a mănăstririi, că se cere în plin câmp, aicea, se vor rezolva multe probleme în mănăstire și vom putea merge mai departe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii din comuna Cogealac efectuează cercetări în încercarea de a depista hoții care au lăsat mănăstirea Colilia în frig și beznă.

Mai mulți credincioși încearcă să strângă bani pentru achiziționarea altor generatoare, până nu vine crivățul de Dobrogea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS