Constanța: Gospodării inundate, persoane evacuate și circulație blocată, în urma ploilor torențiale

Zeci de persoane evacuate, gospodării inundate, străzi acoperite de ape și circulație blocată – sunt efectele ploilor torențiale care s-au abătut, vineri, asupra județului Constanța.

Autoritățile au activat comandamentul pentru situații de urgență.

A fost prăpăd în județul Constanța din cauza vijeliei și a ploilor abundente care au depășit cu mult capacitatea sistemului de canalizare.  A plouat neîntrerupt aproape 12 ore. În unele zone din sudul județului, s-au înregistrat și peste 65 de litri de apă pe metru pătrat.

Dispeceratul ISU Dobrogea, dar și dispeceratul Regiei de apă au primit sute de apeluri din zonele unde ploaia a inundat străzi, a îngreunat traficul rutier și transportul în comun. Numeroase mașini au rămas inundate din cauza nivelului ridicat al apei de pe carosabil.


(Sursa video: Alina Radu)

În Constanța, o grădiniță a fost inundată. Pompierii, chemați în ajutor, i-au mutat pe copii la etajul superior.

Intrarea într-un mall din centrul orașului a fost cuprinsă de ape.

La Cernavodă, 40 de locuitori au fost evacuați din casele din centrul orașului și transferați la internatul unei școli.

Probleme au fost și pe drumurile din județul Constanța. Echipele de la Drumuri Județene au intervenit pentru evacuarea nămolului și aluviunilor. Pe drumurile naționale spre Mangalia, Cernavodă și chiar pe Autostrada Soarelui, gurile de scurgere au dat pe dinafară.

După-amiaza, ploaia a încetat. A reapărut soarele. Autoritățile constănțene evaluează pagubele – transmite corespondenta Europa FM în Constanța, Ghiulfer Predescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS