Confidenţialitate

Constanța: A început Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești. Mii de localnici și turiști, așteptați să guste din specificul gastronomiei locale | AUDIO

A început, la Constanța, Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești. Este evenimentul care adună mii de localnici și turiști dornici să guste preparatele din pește și fructe de mare, sa admire demonstrațiile culinare, muzica și dansurile tradiționale dobrogene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești are loc în perioada 24-26 mai și este organizat de Consiliul Județean Constanța alături de Asociația restaurantelor și teraselor de pe litoral. Localnicii și mai ales turiștii dau buluc din prima zi, spune Raluca Crivineanu, administratorul unei terase:

„Turiștii sunt foarte interesați în special de peștele de Marea Neagră. Din punctul meu de vedere nu este atât de scump să mănânci ceva bun la malul mării”, mai spune Raluca Crivineanu, administratorul unei terase.

Cei care asigură materia primă pentru festival sunt pescarii. Pleacă pe mare înainte de răsăritul soarelui. Laurențiu Mirea este șeful lor.

„Noi livrăm rapana, livrăm midiile, noi livrăm peștele proaspăt. Pescarul nu poate să vină la festival să facă un borș de pește că nu ne dau voie ANSVSA, că nu avem voie să folosim o plită sau un ceaun”, a precizat Laurențiu Mirea, preşedintele Organizaţiei de pescari de la Marea Neagră.

Sunt trei zile pline de voie bună, cu produse culinare specifice, obiceiuri și tradiții pescărești din Dobrogea, potrivit Corinei Martin.

„Un eveniment care să atragă atenția asupra gastronomiei locale, bazată pe pește, desigur, și pe fructe de mare și asupra vinurilor dobrogene și asupra tradițiilor multietnice, multiculturale, asta face parte din brandul turistic al Dobrogei”, a spus Corina Martin, secretar General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității.

Fiecare seară a festivalului se încheie cu spectacole folclorice și concerte ale unor artiști în vogă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Controale ANPC la magazinele de încălțăminte, fizice și online. Comisarii au aplicat amenzi în valoare de peste 800.000 de lei | AUDIO