Confidenţialitate

Constanța: Fără sicrie și coroane de flori pe străzi, în fața firmelor de pompe funebre | AUDIO

Coroanele, crucile, sicriele trebuie să dispară de pe străzile din Constanța. Este propunerea consilierului local municipal, Cătălin Iacob, care cere chiar ca vitrinele firmelor de pompe funebre să fie opace:

„Avem nevoie de o decență în orașul Constanța și faptul că îți expui crucile și sicriele pe domeniul public, dați-mi voie să vă spun că nu reprezintă această normalitate de care e nevoie în orașul Constanța”. 

Cele mai multe magazine de obiecte funerare se află în apropierea cimitirelor din Constanța. Comercianții îți protejează afacerea și susțin că marfa lor, expusă la vedere, nu sperie pe nimeni.

„Coroanele, chiar nu sunt o imagine sumbră. Sumbră e dacă scoți sicrie, părerea mea. De când e lumea, ne facem reclamă”. 

Părerile constănțenilor sunt împărțite. Magazinele care își expun coroanele mortuare la stradă sunt veșnice, spun oamenii.

“Chiar ar fi o idee bună, ca să nu fie expuse, totuși, așa, pe trotuar, practic”, declara o femeie.

„Nu mă deranjează absolut de loc. dacă pot să privesc îndeaproape, cu atât mai bine”, este părerea unui tânăr.

Regulamentul de publicitate al orașului Constanța se află în dezbatere publică până luna viitoare, când va fi supus votului consilierilor locali municipali.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu