Confidenţialitate

Constanța: Crește numărul persoanelor infectate cu varianta Delta a virusului SARS COV-2 | AUDIO

Numărul infectărilor cu varianta Delta a virusului SARS Cov 2  ia amploare in județul Constanța. De la prima confirmare, la sfârșitul lunii iulie, 21 de persoane s-au imbolnăvit din cauza tulpinei indiene. Practic, ziua si cazul.

Direcția de Sănătate Publică din Constanța informează despre patru noi cazuri de confirmare cu varianta Delta, pe litoral.

Este vorba despre două femei, de 60, respectiv 51 de ani, o minoră de 14 ani și un bărbat de 40 de ani.  Trei din cele patru persoane bolnave nu erau vaccinate. Potrivit DSP Constanța, niciuna dintre ele nu a călătorit in străinătate.

Cei patru bolnavi  sunt izolați acasă, unde primesc tratament. Primii șapte pacienți din județul Constanța infectați cu varianta Delta au fost confirmați în data de 28 iulie.

Tot atunci, autoritățile sanitare au anunțat și primul deces din cauza tulpinei indiene a SARS-Cov 2, o femeie de 68 de ani, nevaccinată. De atunci au trecut 21 de zile, iar numărul total de cazuri a ajuns la 21. 99% din cei infectați cu varianta Delta nu erau vaccinați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu