Confidenţialitate

Constanța: Copil rănit de un glonț care a ricoșat, după ce polițiștii au tras focuri de avertisment a prinde un sofer băut

Un copil de 13 ani,din județul Tulcea, este internat în spital, împușcat în coapsă, din cauza unui șofer care fugea de polițiști pentru că era băut.

Pentru prinderea bărbatului care nu s-a supus semnalelor de avertisment, polițiștii au tras mai multe focuri de armă, unul dintre gloanțe ricoșând în minor.

S-a întâmplat sâmbătă seara, la Turcoaia, în județul Tulcea. Polițiștii de la Circulație au făcut semn unei mașini să oprească. Purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, Maria Nanu, spune că șoferul a oprit mașina, a coborât și a luat-o la goană.

Șoferul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Unitatea de Primire Urgențe de la Brăila. Nimeni nu știa de victima colaterală, copilul nimerit în coapsă, lângă abdomen, de un glonț ricoșat dintr-un stâlp. S-a aflat mai târziu, a declarat, pentru Europa FM, managerul Serviciului de Ambulanță al Județului Tulcea, Kilo Salah:

Era în stare bună. Nici nu știa că a trecut glonțul de piciorul lui. S-a dus acasă, s-a dezbrăcat, bine că nu a intrat în femur”.

Abia atunci tatăl copilului a realizat că e o plagă împușcată și a sunat la 112. O ambulanță l-a transportat la spitalul din Galați unde primește ingrijiri medicale.  Bărbatul fugar a mai fost cercetat pentru conducere fără permis. Avea o concentrație de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.