Confidenţialitate

Constanța: Copiii rămași fără casă în urma incendierii blocului în care locuiau, vizitați de Moș Crăciun | AUDIO

Zeci de copii din familiile constănțenilor care au rămas fără casă, în urma incendierii blocului în care locuiau, s-au bucurat de vizita lui Moș Crăciun. Nu au fost uitați de sărbători. Într-un gest de solidaritate, cei de la Asociația Militarilor Veterani din Teatrele de Operații s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat daruri pentru cei mici.

Au răsunat colinde la pavilionul Expozițional din Constanța, acolo unde membrii Asociației Militarilor Veterani i-au invitat, miercuri seara, pe copiii rămași fără casă pentru a le oferi daruri din partea lui Moș Crăciun.

În timp ce micuții priveau fascinați la Moș Crăciun, cei mai mari realizau că Moșul nu a mai putut veni la ei acasă:

„Tot balconul e distrus și bucătăria la fel, în casă-i funingine și casa noastră e distrusă. S-ar putea să ne mutăm la niște blocuri noi, care au fost puse de primărie”, spune o fetiță din blocul incendiat.

„ La noi n-a fost așa tare afectat, numai că nu poate fi folosit. Acuma stau la fratele meu mai mare”, a povestit altă micuță.

Președintele Asociației Militarilor Veterinari, Cristian Crăciun, spune că darurile au fost obținute cu fonduri de la Primărie, Centrul Militar Zonal Constanța, Gruparea Mobilă de Jandarmi și Direcția pentru Protecția Copilului Constanța:

„Totuși sunt copii și vrem ca să nu simtă atât de mult aceste greutăți. Vtem să venim în sprijinul părinților și să îi ajutăm să treacă mai bine peste aceste momente dramatice”.

Mulți părinți nu și-au putut stăpâni lacrimile. O mamă a redat în câteva cuvinte stările prin care trece fetița ei:

“Mi-a făcut un desen cu două blocuri arzând și mi-a specificat că este focul din jurul blocului, dar lângă imagine mi-a desenat și o fetiță zâmbind. Deci mă gândesc că e oarecum și optimistă”.

Nu lipsit de importanță este și faptul că Inspectoratul Școlar Județean oferă în această perioadă ședințe de consiliere psihopedagogică părinților și copiilor care au avut de suferit în urma incendiului care, în noaptea de 15 spre 16 decembrie, a distrus blocul T3 din Constanța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Feri Predescu

Citește și: Neamț: Bărbat reținut de polițiști după ce a furat dintr-o mănăstire cadourile pentru copiii nevoiași | AUDIO