Confidenţialitate

CONSTANȚA: Cazinoul redeschis timp de o săptămână

Cazinoul din Constanţa, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost redeschis marţi, timp de o săptămână, pentru o expoziţie despre clădirile construite pe litoral în perioada interbelică.

Expoziția se numește „Arhitectura interbelică pe litoralul românesc” și organizatorul manifestării este Radu Cornescu.

Ea se va desfășura timp de o săptămână, iar intrarea este liberă.

Vizitatorii pot vedea atât fotografii cu clădirile de epocă, dar şi o parte din construcţia simbol al oraşului.

Radu Cornescu a menţionat că printre clădirile realizate de aceşti arhitecţi se află și hotelurile Rex din Mamaia şi Bellona din Eforie, Cazinoul din Eforie Sud, Cazinoul din Mamaia, Sanatoriul Balnear din Eforie Nord, aerogările din Balcic, Constanţa şi Cetatea Albă, Casa Corpului Didactic din Eforie Nord.

Cazinoul din Constanţa, aflat într-o stare avansată de degradare, a trecut în urmă cu trei ani în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii pentru a fi reabilitat.

Până în prezent au fost organizate două licitaţii, care nu au dus la niciun rezultat, iar cea de-a treia desemnase un câştigător, însă rezultatul a fost contestat şi procedura nu este deocamdată încheiată.

Pentru reabilitarea Cazinoului Constanţa a fost alocată suma de aproximativ 37 de milioane de lei, durata efectivă a lucrărilor fiind de 24 de luni.