Confidenţialitate

Constanţa: Aproape patru mii de jucării contrafăcute găsite în două microbuze

Aproape patru mii de jucării contrafăcute, în valoare de peste 200.000 de lei au fost descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni în două microbuze, la intrarea în ţară.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-au prezentat la graniță doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 46 de ani, respectiv 56 de ani, călătorind cu două microbuze înmatriculate în Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au verificat mașinile şi au descoperit în locurile destinate depozitării mărfurilor numeroase jucării despre care aveau suspiciuni că erau contrafăcute.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul Biroului Vamal Constanţa Sud pentru identificarea produselor contrafăcute.

În timpul cercetărilor, unul dintre cetăţenii bulgari a declarat că întreaga cantitate de jucării îi aparţine și că urma să fie vândută în România, către o societate comercială din Bucureşti.

Bunurile au fost confiscate, iar acum se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.