Constanţa: Aproape o mie de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acționa în sezonul estival

Aproape o mie de poliţişti, jandarmi, pompieri sunt pregătiţi să intervină în acest sezon estival pe litoralul românesc, iar pe plajă şi pe mare vor fi înfiinţate puncte de prim ajutor.

Autorităţile au prezentat miercuri măsurile pe care le vor lua în acest sezon estival.

Şeful Poliţiei Judeţene Constanţa, Mircea Vizitiu, a declarat că poliţiştii vor acţiona în perioada 1 iunie – 3 septembrie, în sistem integrat, în principal cu jandarmi, dar vor fi sprijiniţi şi de alte instituţii. El a mai spus că şi în această vară poliţiştilor constănţeni li se vor alătura colegi din ţară detaşaţi pe litoral.

“Din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului vom participa cu 283 de poliţişti, dintre care 105 de poliţie rutieră, ceilalţi sunt de la subunităţile de pe litoral. În plus faţă de aceştia, beneficiem de sprijinul colegilor din ţară. Vom primi 164 de detaşaţi pe care îi vom distribui potrivit competenţelor. Vorbim aici de structuri de ordine şi siguranţă publică, de poliţie judiciară şi de criminalistică. Colegii detaşaţi vor începe activitatea pe 1 iulie şi o vor încheia pe 3 septembrie”, a spus şeful IPJ Constanţa, citat de News.ro.

El a mai spus că în sprijinul poliţiştilor se vor afla 322 de jandarmi, atât de la Inspectoratul Judeţean, cât şi de la Gruparea Mobilă Tomis.

Totodată, directorul adjunct al Gărzii de Coastă, Laureţiu Cristian Cicu, a afirmat că poliţiştii de frontieră au luat măsuri pentru ca refugiaţii aflaţi în Bulgaria să nu treacă ilegal graniţa în ţara noastră pentru a încerca ulterior să ajungă într-o ţară din Vestul Europei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS