Confidenţialitate

Constanța: Angajații Consiliului Județean vor primi salarii mai mari și sporuri pentru condiții vătămătoare, de la 1 ianuarie | AUDIO

Angajații Consiliului Județean Constanța vor avea, de la 1 ianuarie 2023, salarii mai mari și sporuri pentru condiții vătămătoare. Un șofer va avea 5.000 de lei pe lună, un referent va fi plătit cu peste 8.000 de lei, iar administratorul public al județului va încasa, lunar, 20.800 de lei. Proiectul a fost votat de 30 de consilieri județeni. Cei de la USR s-au abținut.

Majorarea salariilor pentru personalul aparatului de specialitate al CJC s-a impus din cauza nivelului ridicat al inflației din 2022, se arată în proiectul de hotărâre propus, spre votare, consilierilor județeni. Ultima mărire a fost în 2018. Președintele CJC, liberalul Mihai Lupu, spune că media cu care se majorează veniturile este de aproximativ 11%:

„Cele mai mari creșteri au fost la nivel debutanților. Nu poți să încurajezi oamenii care au terminat facultăți, masterate să vină să intre în administrație pe 3.000 de lei, ca tu să nu îi aduci la 5.000 de lei”.

Vicepreședintele CJC, Petre Enciu, de la USR, susține însă că majorarea salarială ar fi trebuit acordată doar angajaților cu salarii mai mici:

„Directorii generali deja încasau 14.000 de lei, s-au indexat cu 20%. Pentru personalul de execuție au fost majorări și cu 42%. Nu considerăm oportune indexările în contextul economic actual”.

Consilierii județeni USR nu sunt de acord nici cu acordarea de sporuri pentru condiții vătămătoare cerute de sindicat.

„Ele sunt precizate și prin lege. Și nu ai cum să eludezi condițiile pe care statul le-a incadrat. Trebuie să ținem cont de ele, dar nu sunt ele cel mai mare impact al salarizării”, a reacționat președintele CJC, Mihai Lupu.

Majorările salariale ale angajaților CJC intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Portul Constanța a înregistrat în 2022 cel mai mare trafic de mărfuri din întreaga existență. Cerealele și petrolul au cea mai mare pondere