Constanța | Amendă de 10.000 de euro pentru o firmă care avea camere video în vestiare

O firmă din Constanța care își supraveghea muncitorii cu ajutorul camerelor video instalate în birouri și în vestiare a fost amendată cu 10.000 de euro pentru că a încălcat patru prevederi din legislația referitoare la prelucrarea și protejarea datelor cu caracter personal.

Societatea a încălcat în mai multe rânduri Regulamentul General privind Protecția Datelor, arată o anchetă a Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care a transmis că firma va fi nevoită să plătească două amenzi de 5.000 de euro.

Mai precis, anagajatorul a prelucrat în mod excesiv imaginile angajaților săi folosind camere video pe care le instalase în birourile unde aceștia lucrau, dar și în vestiare, acolo unde erau amplasate dulapurile în care angajații își puneau hainele de schimb.

Totodată, angajatorul a folosit mai multe mijloace pentru prelucrarea amprentelor angajaților săi și a prelucrat în mod ilegal datele cu caracter personal ale unui fost angajat pentru a desfășura în continuare activitatea societății chiar și după momentul în care omul respectiv nu mai muncea pentru societatea amendată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS