CONSTANȚA: Adolescent dispărut în mare

Importante efective şi mijloace tehnice ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost mobilizate marţi după-amiază pe plaja din Mamaia, în zona hotelului Doina, după ce la numărul de urgenţă 112 a fost raportată dispariţia unui adolescent care a intrat în mare şi care nu a mai revenit la mal.

La misiunea participă echipajul unei ambarcaţiuni de salvare TARGA, o motocicletă SMURD, o ambulanţă pentru terapie intensivă mobilă SMURD şi o grupă de sprijin alcătuită din 15 scafandri militari.

În vârstă de 16 ani, băiatul este elev la Colegiul Militar Naţional “Tudor Vladimirescu” din Craiova şi se afla în judeţul Constanţa pentru a participa la cursurile “Şcolii de vară”, informează Ministerul Apărării Naţionale.

“Conform procedurilor, a fost anunţat Serviciul de Urgenţă 112, la faţa locului sosind scafandrii aparţinând ISU Constanţa. În acest moment se desfăşoară operaţiunile de căutare şi salvare ale elevului craiovean. La nivelul Colegiului, a fost constituită o comisie condusă de locţiitorul comandantului pentru a stabili cauzele producerii acestui incident. Conducerea MApN este informată în permanenţă despre rezultatele procedurilor de căutare şi salvare ale elevului”, se notează într-un comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS