Confidenţialitate

Constanța: A început vaccinarea anti-Covid în liceele din județ

Aproape 1.700 de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani s-au înscris, cu acordul părinților, pe listele trimise de școli la Direcția de Sănătate Publică pentru a se imuniza.

Prima școală unde a început vaccinarea este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Asta pentru că aici, pentru vaccinare, s-au înscris 240 de elevi, cei mai mulți din județ.

Elevi din 68 de licee constănțene au cerut să se imunizeze.  În prealabil, ei au obținut acordul părinților. Vaccinarea are loc în cabinetele medicale școlare.

Acolo se deplasează echipe medicale mobile trimise de Direcția de Sănătate Publică. Dacă într-un liceu, sunt puțini elevi care doresc să se vaccineze, aceștia sunt primiți la cea mai apropiată școală unde cererile sunt mai multe.

Vaccinarea elevilor din liceele constănțene este abia la început. Ei se pot inscrie oricând pe listele trimise la DSP.

În județul Constanța sunt peste 22.500 elevi de liceu. Iar cadre didactice, peste 7.150. Doar puțin peste 40% dintre profesori s-au vaccinat pâna acum.

Potrivit inspectorului general școlar Sorin Mihai, cadrele didactice, neimunizate încă, pot profita acum de vaccinarea din licee și se pot inscrie pe liste.

Echipele medicale vin, oricum, cu câteva doze în plus. La sfârșitul acestei săptămâni, pe 23 mai, de Ziua Constanței, într-un autobuz supraetajat va fi amplasat un cabinet medical unde elevii de liceu sunt așteptați la vaccinare.

  • Ghiulfer Predescu