CONSTANȚA: 200 de credincioși, la utrenia Învierii. Mulți dintre ei nu aveau măști | AUDIO

Aproape două sute de credincioşi au mers, marţi seară, la Catedrala din Constanţa, unde arhiepiscopul Teodosie i-a chemat să le ofere Lumina Învierii ca în noaptea de Paşti.

În timpul slujbei, nici înaltul prelat, nici preoţii care îl însoţeau nu au purtat mască.

De asemenea, mulţi dintre credincioşii care au răspuns apelului nu aveau nasul și gura acoperite.

“După ce se cântă Învierea Ta Hristoase, aşa cum se cuvine la încheierea sărbătorii Învierii Domnului, vă vom da Lumină şi voi trece printre dumneavoastră. Vă rog să staţi la distanţa cuvenită, voi da slujitorilor şi toţi vor veni la dumneavostră, să ţineţi toate regulile sanitare, să petrecem această noapte luminoasă aşa cum aţi cerut dumneavoastră. La cererea dumneavostră fac această slujbă, nu puteam să vă refuz”, a spus Teodosie.

Un constănțean care a protestat zgomotos la fața locului a fost amendat de polițiști pentru tulburarea liniștii publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu

Patriarhia Română a spus că despre decizia Arhiepiscopiei Tomisului, de a oficia din nou slujba de Înviere, a fost luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale și asumată integral doar de ierarh și forul bisericesc local.

„Decizia Permanenței Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită „Odovania Învierii” și a Sfintei Liturghii la miezul nopții, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale și asumată integral doar de ierarh și de acest for bisericesc local”, anunță Patriarhia Română, într-un comunicat transmis marți.

Potrivit Patriarhiei, adevărata slujbă a Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în noaptea de Paști, în ciuda contextului aspru pentru toți credincioșii, mireni și clerici din toate eparhiile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS