Confidenţialitate

Consiliul General al Capitalei desemnează primarul interimar

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a convocat de îndată o ședință, după ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general.
Consilierii urmează să desemneze primarul interimar.
Numele vehiculat este cel al consilierului UNPR Ştefănel Dan Marin.
Înaintea şedinţei, Cornel Pieptea a demisionat din funcţia de viceprimar, astfel că se va lua în discuţie vacantarea postului, apoi va fi supus la vot proiectul de hotărâre privind alegerea unui înlocuitor al acestuia, numele vehiculat fiind cel al consilierului general UNPR Ştefănel Dan Marin.
După alegerea noului viceprimar, consilierii municipali urmează să desemneze unul dintre cei doi viceprimari care să exercite atribuţiile funcţiei de primar al Capitalei, după suspendarea lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită.
Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, marţi, după decizia definitivă de arestare preventivă, ordinul de suspendare emis de prefect fiind trimis Consiliului General al Municipiului București, pentru desemnarea primarului interimar.
Interimarul la conducerea Primăriei Capitalei urmează să fie preluat de unul dintre cei doi viceprimari, Dan Darabont (PSD) şi cel care va fi ales în locul lui Cornel Pieptea.
Copreşedintele PNL Bucureşti Teodor Atanasiu a declarat că liberalii nu doresc să preia interimatul Primăriei Capitalei, având în vedere că nu au o majoritate în acest sens, ei propunând totodată partidelor reprezentate în CGMB un acord în baza căruia să fie creată o nouă majoritate.
“PNL, care nu doreşte să preia mandatul lui Sorin Oprescu (…), propune consilierilor generali şi partidelor din CGMB un acord în interesul cetăţenilor (…) pentru această perioadă de interimat de 9 luni de zile, să rezolve problemele cetăţenilor”, a declarat copreşedintele PNL Bucureşti Teodor Atanasiu, citat de Mediafax.
Acesta a precizat că, dacă se va găsi o majoritate în rândul consilierilor generali pentru acest acord, PNL este dispus să discute “orice soluţie pentru un primar interimar”.
Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a spus că este posibil ca la Primăria Capitalei să fie sprijint un consilier UNPR, dar că acest lucru va fi decis în urma unor negocieri între partide şi între consilieri.
La începutul şedinţei CGMB a fost ţinut un moment de reculegere pentru fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor.