Consiliul General al Capitalei a respins acordarea a încă 25.000 de vouchere pentru bicicliști

Doar 5000 de bucureșteni vor primi de la primăria Capitalei vouchere pentru cumpărarea unei biciclete.

Consilierii generali au respins, joi, acordarea a încă 25.000 de astfel de tichete, în valoare de 500 de lei.

Cei 5000 de beneficiari vor putea folosi chiar din acest weekend voucherele – a  anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

La începutul ședinței, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a ținut să le răspundă celor care au criticat-o că propune acordarea acestor vouchere pentru bicicliști înainte să construiască piste pentru aceștia.

”M-am intalnit si eu cu mai multe organziatii care sprijină mersul pe biciletă și cu toții au spus că, până când nu se creează acea masă critică, până când nu există acel număr suficient de mare de persoane care să folosească bicicleta nu doar ca agrement, ci și ca mijloc de transport, atenția celor din trafic, atenția tuturor, fie că este guvern, fie că este municipalitate, este crescută, dar poate nu la fel de mult dacă numărul va crește. Sub nicio formă nu renunțăm și nu încetinim procesul prin care dorim ca în București să avem cât mai multe piste de bicicliști”, a spus Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consilierul USR, Florin Grigorescu, a ținut să o contrazică pe Gabriela Firea.

”Subvenționând bicicletele și cumpărând mai multe biciclete, obținem o masă critică de biciclete pe balcoane. Iar dacă doriți să vedeți o masă critică adevărată, vă invităm la marșul biciliștilor, eliberăm niște artere din București și o să vedeți câți biciliști atragem”, a spus Florin Grigorescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cele din urmă, consilierii generali au respins acordarea a încă 25.000 de vouchere pentru cumpărarea unei biciclete. Ciprian Ciucu de la PNL a explicat de ce nu este de acord cu această suplimentare.

„Este imoral să luăm bani de la nişte oameni şi să îi dăm altor oameni ca să îşi ia biciclete. Efectiv se dau bani populaţiei în ideea sprijinului electoral”, a declarat Ciprian Ciucu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doar 5000 de bucureșteni vor primi câte un voucher de 500 de lei cu care să își cumpere o bicicletă. Tichetele vor fi livrate, prin curier, la domiciliul lor, în următoarele două săptămâni, dar primarul Gabriela Firea susține că unii beneficiari le-ar putea folosi chiar din acest weekend. Cei care nu sunt acasă la sosirea curierului, vor merge direct la Primărie pentru a ridica voucherul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS