Consiliul General a votat: Primăria Capitalei va da 15 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului

Consiliul General al Municipiului București a aprobat prin vot alocarea a 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Au fost 31 de voturi pentru și 20 împotrivă.

 

A fost o ședință cu scandal. Consilierii PNL și USB nu au fost de acord cu această măsură.

Consilierul liberal Ciprian Ciucu spune că propunerea primarului Gabriela Firea de aloca 15 milioane de lei Catedralei din banii bucureștenilor este făcută ”pe genunchi”.

Și consilierul Uniunii Salvați Bucureștiul, Ana Maria Ciceală a susținut la începutul ședinței că Biserica Ortodoxă nu poate primi alți bani până ce nu justifică sumele deja primite până acum de la bugetul local: 26 de milioane de lei.

Un alt consilier a propus ca cele 15 milioane de lei să fie alocate spitalelor care nu au bani să cumpere plase împotriva țânțarilor și a muștelor care îi agresează pe bolnavi.

În replică, primarul Gabriela Firea le-a cerut consilierilor să voteze pentru.

“Vă rog să votați acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică. Propun să dăm banii deoarece acest ansambul va avea în componență o școală, o cantină socială, o sală de spectacole cu muzică sacră. La următoarea ședintă voi prezenta un plan de investiții pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decât dăm acum pentru Catedrală”, a declarat înaintea votului Gabriela Firea.

Gabriela Firea a fost cea care a propus acordarea unui sprijin financiar de 15 milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. La ședința consiliului a venit și un preot pentru a susține cererea de finanțare.

“Avem nevoie de banii aceștia pentru că, fără sprijinul dumneavoastră, nu vom mai putea continua lucrările. Guvernul ne-a îndemnat să ne indreptăm spre primării. Dacă nu vom primi acest ajutor financiar, generația noastră va fi una a eșecului”, a spus Nicolae Crîngaşu, citat de Mediafax.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS