Confidenţialitate

Consiliul Concurenței verifică posibile înțelegeri între Samsung și magazinele Altex, Flanco și Emag | AUDIO

Verificări pe piața IT făcute de Consiliul Concurenței: sunt analizate posibilie înțelegeri între Samsung și mai multe magazine privind fixarea prețurilor.

Investigația începută de Consiliul Concurenței se referă la posibile înțelegeri de fixare a preţurilor de vânzare a produselor Samsung Electronics România pe piața electronicelor din România, ceea ce ar reprezenta un comportament anticoncurențial.

Este verificată relația dintre Samsung România și partenerii acesteia, printre care magazinele Altex, Flanco și Emag. Președintele Consiliului, Bogdan Chirițoiu, pentru Europa FM:

„Am primit o sesizare, avem surse din interior, ce speculăm noi este că Samsung încerca să controleze prețul la care produsele erau vândute pe diferite canale, astfel încât să-și optimiseze vânzările. De ce ar fi asta ilegal? Pentru că legea spune că o companie, odată ce-și vinde produsul, nu mai are treabă cu condițiile sau prețurile cu care acestea sunt revândute către populație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost ridicate momentan mai multe documente de la Samsung și magazinele partenere pentru a vedea dacă acuzațiile sunt adevărate.

Inspectorii Consiliului Concurenței au mers la sediile firmelor pentru a ridica documente necesare clarificării situației.