Consiliul Concurenţei investighează piaţa asigurărilor din aviaţie

Consiliul Concurenţei a făcut inspecţii neașteptate la sediile societăţilor de asigurare Omniasig Vienna Insurance Group şi Generali România Asigurare Reasigurare, precum şi la sediul companiei Aon România Broker de Asigurare-Reasigurare.

Inspecţiile au avut ca obiect posibila încălcare a legislaţiei naţionale şi a prevederilor Tratatului de Funcţionare a UE.

„Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei”, spun oficialii Consiliului Concurenţei.

În acţiunile sale, Consiliul Concurenţei a fost asistat de Autoritatea de Concurenţă şi Pieţe din Marea Britanie (CMA), care au derulat procedura de solicitare de informaţii la sediile companiilor din Marea Britanie, urmând să transmită autorităţii române, informaţiile primite pentru fi analizate.

Aceste inspecții constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu este o antepronunţare a Consiliului Concurenţei pentru încălcarea Legii Concurenţei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS