Consilierul prezidențial Leonard Orban, la Interviurile Europa FM

Marți, 1 septembrie, a început un nou nou sezon al Interviurilor Europa FM, iar primul invitat a fost consilierul prezidențial Leonard Orban, fost comisar european.

Anca Grădinaru a discutat cu invitatul său despre uriașa criză a refugiaților, despre posibilitatea ca România să preia o parte din imigranții ajunși în Europa, dar și despre negocierile de aderare a țării noastre la spațiul Schengen în actualul context internațional.

România își menține intenția de a adera la spațiul Schengen în acest an, chiar și parțial, însă situația s-a complicat dramatic, declară pentru Europa FM consilierul prezidențial Leonard Orban.

Primii imigranți pe care România s-a angajat să-i primească la cererea Uniunii Europene vor sosi în țară în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut la Interviurile Europa FM de consilierul pe politici europene al președintelui Klaus Iohannis. În total, în România vor ajunge puțin peste 1.700 de refugiați, însă ei vor sosi treptat în cele șase centre de primire disponibile și vor fi verificați.

Interviul video complet cu Leonard Orban

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS