Confidenţialitate

Consilier al ministrului de Interne, Valentin Rîciu și-a anunțat demisia pe Facebook

Valentin Rîciu anunță că a decis să-și înceteze activitatea la cabinetul ministrului de Interne nu pentru că situația sa juridică s-ar fi schimbat cu ceva, ci pentru că se declară un “om responsabil”.

Luni, Parchetul General a sesizat Inspecția Judiciară după ce, în urma verificărilor efectuate, a constatat că în două din cele 3 dosare ale consilierului ministerial “procedurile s-au prelungit nejustificat. În două dintre cauze care-l privesc pe Valentin Rîciu, nu au fost efectuate acte de urmărire penală cu celeritate, de către lucrătorii Biroului control intern din cadrul Brigăzii Rutiere.

În prezent, consilierul demisionar al ministrului de Interne pe probleme de personal este cercetat în trei dosare penale pentru abuz în serviciu, înșelăciune și ultraj.

Valentin Rîciu susține că nu a fost informat despre vreo acuzație penală la adresa sa.

“Demiterea şefului de la Omoruri, care nu are AN-uri ( dosare cu autori necunoscuţi) mi se pare exagerată. De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tură şapte ani cu făptuitorul?”, a  spus fostul premier, Mihai  Tudose, la Antena 3, despre scandalul polițistului acuzat de pedofilie, pentru care ministrul Carmen Dan ceruse destituirea șefului Poliției Române și demisia șefului Serviciului Omoruri, structură care l-a prins pe agent.