Confidenţialitate

Consilierul fostului primar Andrei Chiliman a fost plasat sub control judiciar

Robert Grigorescu, consilier al fostului edil al Sectorului 1 din Capitală, este acuzat că a solicitat mită în valoare de 1.400.000 lei de la mai mulți agenți economici pentru a le facilita contracte cu Primăria Sector 1.

Robert Grigorescu a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune de către procurorii DNA Ploiești, care l-au audiat, miercuri, într-un dosar de corupție. Valoarea cauțiunii este de 200.000 lei.

DNA Ploiești a avut în vizor mai mulți apropiați ai fostului primar al Sectorului 1. Printre aceștia s-a aflat un alt consilier al lui Andrei Chiliman, Emanoil Bocean, care a fost acuzat că, profitând de funcţia sa, ar fi cerut bani de la mai mulţi oameni de afaceri pentru a le facilita obţinerea de contracte. Bocean şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat în luna martie 2017 de Curtea de Apel Ploieşti la şase ani de închisoare cu executare.

Tot DNA Ploieşti i-a trimis în judecată pe apropiaţi ai lui Andrei Chiliman. Este vorba despre Răzvan Iordan director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, fost consilier al primarului Sectorului 1, şi Dan Toma, la data faptelor şef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Fostul edil Andrei Chiliman încă nu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Ploieşti.