Confidenţialitate

Consilierii USR PLUS Constanța au boicotat ședința de Consiliu Local în semn de protest față de colaborarea cu PNL

Consilierii USR PLUS din Constanța au decis să boicoteze ședința de consiliu local și cer respect din partea partenerilor de coaliție liberali. Nu este singurul scandal local între membri coaliției de guvernare, la Brașov, de exemplu, consilierii locali USR PLUS cer referendum pentru schimbarea unui primar liberal.

Sunt nouă nemulțumiri pe care consilierii USR PLUS Constanța le evidențiază în raport cu acordul de colaborare pe care l-au semnat cu cei de la PNL, printre care refuzul de a face un audit extern dar și impunerea unor anumite persoane în funcții publice. În semn de protest, nu vor participa la ședința de consiliul local, numind decizia un ultim resort al invitației la dialog și colaborare

La Brașov, primarul din comuna Dumbrăvița, liberal, este contestat de USR PLUS care a cerut referendum pentru schimbarea lui. Prezent la Brașov, președintele PNL, Ludovic Orban, declară că, în teritoriu, coaliția necesită extrem de mult dialog.

”E o coaliție foarte interesantă, care necesită extrem de mult dialog și foarte multă căutare a unor puncte comune”

Dispute locale dintre consilierii USR PLUS și cei PNL au mai avut loc și la Timișoara, atunci când s-a decis carantinarea orașului, dar și la Iași unde bugetul local a fost aprobat cu întârziere. Și bugetul primăriei Capitalei a fost subiect de dispută între consilierii USR PLUS și PNL iar disensiuni între reprezentanții celor două partide sunt și la Primăria Sectorului 1.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: USR PLUS Constața/Facebook