Consilierii de probațiune amenință cu greva generală

Consilierii de probațiune, cei care încearcă să monitorizeze și să susțină o parte dintre foștii deținuți,  condamnați sau alte persoane aflate sub supraveghere, au deschis conflictul de muncă și amenință că vor intra în grevă generală.

Liderul Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune, Crina Mocanu, spune că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu rezolvă nici măcar cele mai grave probleme din sistem: plata unor drepturi financiare și lipsa dotărilor esențiale.

În plus, prin declarațiile sale publice, ministrul le-ar fi dat impresie deținuților care cer să fie eliberați în baza legii recursului compensatoriu că statul le va oferi după ieșirea din închisoare, și casă și masă.

“Am inițiat procedura pentru a declanșa grevă generală. Domnul ministru nici măcar nu a identificat soluții la problemele noastre. În primul rând, volum de muncă foarte ridicat. Avem 538 de consilieri angajați care  în decembrie 2016 instrumentam 78.000 de cazuri de persoane aflate în evidența noastră. Refuză să semneze ordine prin care să ne acorde drepturile financiare. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul sindical al consilierilor de probațiune reclamă și că ministrul Justiției nu face demersurile necesare pentru că angajații din acest domeniu să fie păziți de Jandarmerie, deși legea impune asigurarea protecției.

Crina Mocanu spune că nenumărați consilieri sunt agresați de cei aflați în supraveghere.  Ultimul incident a avut loc chiar astăzi, spune liderul sindical, când o persoană a intrat recalcitrantă în birou și i-a amenințat inclusiv pe polițiști.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS