Confidenţialitate

Consilier la Primăria Capitalei: Primarul ne-a comunicat că are nevoie de 3 luni pentru a identifica problemele | AUDIO

Consilierul general Diana Mardarovici, de la PNL, susține că termenul de 3 luni pentru a identifica problemele de urbanism din Capitală este unul cerut de Nicușor Dan. E un termen realist, spune consilierul, iar angajații primăriei trebuie să muncească în acest sens:

„Termenul final va fi stabilit în funcție de timpul realist necesar și nu unul lungit, deci toată primăria să fie la muncă. Cel mai rapid termen este de 3 luni. Trebuie să identificăm zonele cu probleme, să știm foarte clar ce avem de schimbat, spațiile verzi trebuie protejate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noile reguli de urbanism nu se vor aplica retroactiv, spune consilierul general Diana Mardarovici, iar firmele care sunt în legalitate nu au de ce să se teamă:

„Îl susținem pe primarul general în acest demers și îi invităm pe colegii noștri să voteze suspendarea PUZ-urilor. Primarul General ne-a comunicat că are nevoie de 3 luni pentru a identifica problemele. 3 luni sunt necesare acestui demers pentru a face și a pune în loc ceva bun, pentru a nu bloca dezvoltatorii sau oamenii de afaceri de bună credință. Nu-i putem pune pe toți în aceeași oală, pentru că mulți dintre ei dau și oferă locuri de muncă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Termenul final pentru care vor fi suspendate PUZ-urile din cinci sectoare ale Capitalei nu a fost încă stabilit. Consilierul PNL spune că primarul general va fi susținut și că termenul cerut de el va fi votat.