Consilier ANAF trimis în judecată pentru luare de mită

Un consilier din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată.

El este acuzat că a pretins şi primit foloase necuvenite pentru a întârzia finalizarea unei acţiuni de control şi pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societăţii verificate.

Conform Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la data faptei consilier ANAF, Viorel George Popescu este acuzat că, în perioada martie 2013 – august 2014, în contextul efectuării unei acţiuni de control, a pretins unor oameni de afaceri – martori – să achiziţioneze 7,2 tone de uleiuri auto de la o societate administrată de soţia sa, în valoare totală de 155.204 lei.

Prin aceste demersuri, au fost obţinute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit în interes personal suma de 10.685 lei) şi pentru altul, în sensul că soţia sa şi-a îndeplinit obiectivele asumate printr-un contract încheiat în sistem de ‘Full Agenc’, firma administrată de aceasta obţinând un folos material necuvenit reprezentat de profitul obţinut din vânzarea uleiurilor auto. În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul a pretins şi primit cu titlu gratuit serviciile de proiectare a unei mansarde la propria locuinţă, în valoare de 2.000 lei, prestate de societatea unei rude a unuia dintre oamenii de afaceri”, au informat procurorii.

Potrivit acestora, foloasele necuvenite au fost pretinse şi primite de inculpat pentru a întârzia finalizarea acţiunii de control şi pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societăţii verificate.

În aceste condiții, DNA a pus sechestru pe suma de peste 10.700 de lei, care era depusă de Viorel George Popescu la o bancă.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de menţinere a sechestrului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS