Congres PMP: Duminica se alege noua conducere a formatiunii

Reuniunea are loc în contextul în care fosta președintă a PMP, Elena Udrea, este în vizorul DNA.

Deputatul Eugen Tomac este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PMP, cu moţiunea ‘România implicată-PMP partidul schimbării’.

Elena Udrea nu participă la evenimentul de la Palatul Parlamentului, întrucât s-a suspendat din partid săptămâna trecută. În schimb, liderii partidului l-au invitat la congres pe fostul președinte, Traian Băsescu, căruia i-au transmis că îl așteaptă, citez, ‘cu mare drag’. Până acum, fostul șef al statului ‘nici nu a infirmat, nici nu a confirmat’ participarea.

PMP s-a înfiinţat în urmă cu un an, pe 29 ianuarie, fiind un proiect politic al preşedintelui Traian Băsescu. O zi mai târziu, Elena Udrea și-a dat demisia din PDL și s-a înscris în PMP, fiind aleasă șefa formațiunii câteva luni mai târziu.

Însă, ‘partidul în blugi’ – așa cum l-a numit Elena Udrea, nu a trecut testul alegerilor europarlamentare, unde a obținut puțin peste șase procente, și nici pe cel al prezidențialelor. Candidatul PMP pentru cea mai înaltă funcție în stat, Elena Udrea, a luat cinci la sută din voturile alegătorilor.