Confruntarile din estul Ucrainei s-au soldat cu victime de ambele parti

Victime de ambele părți în confruntările izbucnite între forțele ucrainene și milițiile proruse din orașul Slaviansk. Guvernul de la Kiev a lansat o operațiune antiteroristă, după ce indivizi înarmați au ocupat sediul serviciilor de securitate și un comisariat de poliție.

‘Un agent al serviciului ucrainean de securitate a fost omorât, iar alţi cinci membri ai forţelor de ordine au fost răniţi’, s scris pe contul său de Facebook ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Există victime și în rândul separatiştilor, care de altfel au inițiat schimbul de focuri, dar numărul acesta este deocamdată necunoscut.

La operaţiunea de la Slaviansk, oraș cu 120.000 de locuitori, participă unităţi ale forţelor speciale. Civilii au fost rugaţi să nu iasă din case şi să stea departe de ferestre.

Lupte de stradă au izbucnit, ieri, în mai multe orașe.

De ieri, activiști proruși au declanșat o adevărată ofensivă în estul Ucrainei, menităr să destabilizeze regiunea.

Escaladarea tensiunilor a fost analizată, la Kiev, într-o reuniune a Consiliului de Securitate, convocată de președintele interimar Olexandr Turcinov. S-au înmulțit temerile că s-ar putea putea repeta scenariul Crimeei, care a fost anexată de Rusia.

Moscova neagă orice implicare în acțiunile separatiștilor.