Conflictul dintre FCSB şi CSA Steaua a ajuns la Senat

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au fost invitați la ședința Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru discuții cu privire la marca Steaua.

Președintele comisiei, Iulian Dumitrescu, și-a exprimat temerile în legătură cu o eventuală devalorizare a mărcii, în condițiile în care noua echipă înființată de Clubul Sportiv al Armatei va evolua în ligile inferioare, în meciuri cu echipe precum Crevedia sau FC  Ciorogârla. În replică, ministrul Gabriel Leș a spus că Armata risca să piardă brandul, dacă nu și-ar fi făcut echipa ce va fi înscrisă din sezonul viitor în liga a patra.

Un alt aspect discutat a fost legat de finanțare. Gabriel Leș a precizat că CSA Steaua va avea un buget de 300.000 de euro pe an – suma fiind considerată “o glumă” de Iulian Dumitrescu și de un alt membru al Comisiei pentru apărare, care consideră că pentru păstrarea valorii mărcii ar fi nevoie de un buget de 20 de milioane de euro.

Discuțiile de la Senat privind marca intrată în posesia CSA vin după ce la 21 decembrie 2016 Curtea de Apel i-a interzis grupării deținute de Gigi Becali să mai folosească numele “Steaua” și “Steaua București”. În urma acestei decizii, echipa omului de afaceri și-a schimbat denumirea în FCSB.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS