Confidenţialitate

Conducerea Spitalului “Babeș”: Personalul acordă tot sprijinul pentru aflarea adevărului

Conducerea Spitalului Victor Babeș anunță că personalul medical și cel auxiliar acordă întregul lor sprijin anchetatorilor pentru aflarea adevărului despre tragedia în urma căreia trei pacienți au murit.

Potrivit reprezentanților unității medicale, luni seara, în jurul orei 17.00, la Unitatea mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curte, operațională începând cu data de 10 aprilie, s-a produs o avarie.

În ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment au decedat trei dintre cei opt pacienți bolnavi de Covid internați în Unitatea mobilă de Terapie intensivă. Ceilalți 5 au fost transferați în alte unități.

„În ceea ce îi privește pe ceilalți cinci pacienți, patru au fost transferați în siguranță la alte spitale, iar unul a fost relocat în secția principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”. În prezent, la fața locului se desfășoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei, iar personalul medical și cel auxiliar din cadrul unității sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului”, a anunțat conducerea spitalului bucureștean.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni seară, că i-a cerut ministrului de Interne o anchetă “rapidă și transparentă”.