Conducerea PSD, în ședință

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reunește miercuri, pe agenda ședinței regăsindu-se evaluarea secretarilor de stat.

Preşedintele formațiunii, Liviu Dragnea, spunea luni că nu are de gând „să execute pe nimeni”. Potrivit lui, guvernul condus de Viorica Dăncilă va fi cel care va propune restructurarea sau comasarea unor instituţii.

Fruntașul social-democrat a exclus, totodată, ipoteza sancţionării unor membri de partid.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la rândul său, că nu a discutat despre comasări sau restructurări ale unor instituţii sau agenţii guvernamentale, apreciind că trebuie văzut mai întâi ce implică o astfel de situaţie.

Şedinţa CExN al PSD este organizată la câteva zile după așa-zisele dezvăluiri ale fostului parlamentar Vlad Cosma, care a susținut că procurorii DNA Ploiești ar fi falsificat probe într-un dosar ce îi vizează pe fostul premier Victor Ponta și fostul parlamentar Sebastian Ghiță.

Vicepremierul Paul Stănescu a susținut, luni, că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, precizând că partidul va lua „o decizie politică” în această”acestă chestiune foarte gravă”.

În schimb, premierul a susținut că o eventuală decizie „trebuie luată din punct de vedere juridic”. „De aceea, nu cred că un partid politic poate să se pronunțe pe acest lucru”, a adăugat șefa executivului.

Totodată, Viorica Dăncilă l-a convocat de urgență la București pe ministrul Justiției. Tudorel Toader și-a întrerupt o vizită oficială în Japonia pentru a participa la ședința de guvern de joi.

Ministrul întârzie de mai multe luni să prezinte concluziile evaluării sale făcute, vara trecută, la DNA.

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a respins acuzațiile și a invocat un șantaj la adresa instituției pe care o conduce.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS