Conducerea PSD discută strategia partidului după europarlamentare

Conducerea PSD s-a reunit în ședință, marți, la Parlament.

Liderii partidului propun diverse variante post- euroarlamentare.

Social-democrații sunt perdanții scrutinului.

Unii vor ieșirea de la guvernare și organizarea de alegeri anticipate, alții spun că echipa trebuie închegată iar guvernarea să continue.

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: ”Eu sunt adeptul celei de-a treia soluții, în sensul că există un grad foarte mare de contestare din partea opoziției, există o opoziție netă și fățișă din partea președintelui Iohannis față de guvernarea PSD, există și un vot popular la care e foarte greu să decelăm cu exactitate cât a fost la europarlamentare și cât a fost dat împotriva petrsoane Dragnea. Pentru a lămuri lucrurile eu cred că ar trebui să mergem pe anticipate în cel mai rapid mod posibil pentru a nu da posibilitatea acelora care, contestând vehement guvernarea PSD, nu doresc cu adevărat să-și asume sarcina de guvernanță”, a declarat Dumitru Buzatu înaintea ședinței BPN al PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viorica Dăncilă – așteptată de jurnaliști pe holurile Parlamentului, a spus, din mers, că nu e de acord cu alegerile anticipate:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt lider al partidului a respins acestă variantă.

Este vorba de Robert Negoiţă, vicepreşedinte al PSD – care a cerut încă o dată demisia Guvernului.

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a reafirmat, marţi, că partidul ar trebui să facă un pas în spate şi să cedeze guvernarea, adăugând că, în opinia sa, în actuala conjunctură legislativă, în România, “nu vor exista alegeri anticipate niciodată”.

“Este evident că s-a greşit şi s-a greşit grav. (…) Dacă discutăm despre faptul că s-a greşit grav, asta înseamnă că greşelile trebuie îndreptate. (…) Am spus (…) că PSD ar trebui să facă un pas în spate şi să cedeze guvernarea, pentru că nu poţi guverna cu 23%, asta am spus-o ieri”, a declarat Negoiţă, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

Despre eventuale alegeri anticipate, vicepreşedintele PSD a spus: “Haideţi să fim realişti. În România, pe conjunctura legislativă existentă, nu vor exista alegeri anticipate niciodată, asta este părerea mea”.

Întrebat dacă în şedinţa conducerii PSD va cere demisia Guvernului Dăncilă, Negoiţă a răspuns: “Am făcut-o ieri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacian Cioloș – liderul PLUS – a susținut ideea alegerilor anticipate pentru Parlament, dar a subliniat că partidul său nu vrea, deocamdată, la Guvernare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS