Confidenţialitate

Oneşti: Intervenția polițiștilor la luarea de ostatici încheiată tragic, analizată de specialiști

Conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti să se deplaseze de urgenţă la Onești pentru a verifica modul în care agenții au intervenit în luarea de ostatici încheiată tragic.

“Conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment. Din echipa de verificare fac parte chestor de poliţie Alexandru Scurtu – directorul S.I.A.S. – IGPR şi comisar-şef de poliţie Anton Cristian Gheorghe – director adjunct al D.I.C. – IGPR”, potrivit unui comunicat.

La finalizarea verificărilor, în funcţie de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun.

Un bărbat din Oneşti a sechestrat, luni, într-un apartament doi muncitori care lucrau la renovarea locuinţei şi apoi i-a înjunghiat mortal.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Gabriela Ciobanu, a declarat, că înainte de comiterea crimelor, la faţa locului au sosit forţele de ordine şi un negociator.

“La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violenţă asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat şi de forţele de ordine. În sprijinul persoanelor aflate în apartament, s-a forţat cu mijloace din dotare uşa metalică a locuinţei, agresorul încercând să blocheze uşa, având în mână un cuţit. La acel moment, forţele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit şi imobilizat. În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjunghiate. Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă, urmare a leziunilor suferite, au decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

În vârstă de 68 ani, agresorul a fost transportat la Spitalul din Oneşti, fiind internat sub bază.

Potrivit primelor informaţii, apartamentul în care s-au produs crimele fusese al agresorului, dar era executat silit. Cele două victime lucrau pentru renovarea apartamentului.

După ce a sechestrat muncitorii, agresorul ar fi sunat la 112 pentru a anunţa că îi va omorî. Astfel, la faţa locului au venit poliţiştii şi un negociator, însă bărbatul i-a înjunghiat mortal pe cei doi muncitori.

Soția agresorului a fost reținută. Femeia este acuzată de complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.