Conducerea Parlamentului a fost convocată joi pentru a discuta revocarea lui Zgonea de la șefia Camerei Deputaților

Ședința Birourilor Permanente Reunite a fost cerută de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, alături de parlamentarii PSD, potrivit unor surse din Legislativ.

 

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, care va începe la ora 14:00 este inclus un punct privind decizia Comisiei pentru statut de interpretare a articolului 32 din Statutului parlamentarilor, potrivit căruia retragerea sprijinului politic pentru un parlamentar duce la pierderea funcției obținută cu ajutorul acestuia.

În acest mod, PSD dorește ca printr-o decizie a conducerii Parlamentului să se ia act de faptul că Valeriu Zgonea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților – fără să mai fie nevoie de procedurile regulamentare de revocare.

Inițiativa PSD a avut sprijinul șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu care l-a informat pe Valeriu Zgonea de solicitarea de convocare a ședinței, însă cei doi nu au ajuns la un acord pentru organizarea acesteia.
Weekendul trecut,  Valeriu Zgonea şi-a luat o parte din lucrurile personale din biroul de preşedinte al Camerei, printre ele fiind fotografiile cu familia, diplome şi cărţile din bibliotecă, cadourile de protocol fiind trimise departamentului care se ocupă de inventarierea lor. Potrivit unor surse parlamentare, Valeriu Zgonea a dorit să-și elibereze biroul imediat după excluderea din PSD.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS