Conducerea armatei SUA: Scrisoarea prin care era anunțată retragerea din Irak a fost trimisă din greșeală

Armata americană (prin responsabilul de operaţiunile militare din Irak) a transmis Guvernului de la Bagdad o scrisoare prin care menționa că se va repoziţiona pentru o retragere în siguranţă a trupelor din această țară.

Doar că imediat după difuzarea acestei ştiri, secretarul american al apărării a declarat că Washington-ul nu intenţionează să-și retragă soldații.

Scrisoarea trimisă de comandamentul Statelor Unite din Irak către autoritățile de la Bagdad este o ciornă prost formulată, a declarat șeful Statului Major General al forțelor militare americane.

„O ciornă prost formulată, sugerează o retragere. Iar acest lucru nu se întâmplă”, a declarat șeful Statului Major General al forțelor militare americane, subliniind că nu se plănuiește retragerea forțelor americane.

Generalul a explicat că scopul scrisorii era de a explica forțelor armate irakiene că mișcările trupelor americane din Irak au crescut în ultimele zile, inclusiv transportul aerian de forțe între diverse baze din Irak, dar și din Kuwait în Irak.

„Este o greșeală făcută cu bună credință de oameni care încearcă să facă lucrurile corecte în situații extrem de dinamice. Scrisoarea nu ar fi trebuit să fie trimisă”, a adăugat generalul american.

Recent, Parlamentul de la Bagdad a adoptat o rezoluție prin care a cerut guvernului să expulzeze trupele străine din Irak, după asasinarea generalului iranian Qassem Suleimani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS